Traggla och ge upp - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Traggla och ge upp

Jag har ofta flera målningar på gång samtidigt, i olika fas liksom, i olika storlekar. Stora målningar kräver mer energi och ibland vill man inte vara så yvig, då passar små bra. Just nu har jag en målning som jag hållit på hur länge som helst, fram och tillbaka, målar och målar över. Och då blir det liksom ihärdigt, känslan av att “nu – nu är den klar”, men inte riktigt “den där” känslan, och då är den inte klar. Huvudet vill det, men inte kroppen och magkänslan. Och det tar ofta ett tag innan jag kommer på mig själv, och får liksom säga “ge upp nu, låt den vara”

Idag blev jag påmind om det av min yogalärare. Att ibland får man bara ge upp. Och det är väldigt skönt. Jag tycker att det är svårt.

Egenföretagar-piskan är ganska hård. Men idag checkade jag ut vid 12, hade bestämt att jag skulle vara med på en zoomklass med Global Yoga. Och sen gav jag upp. Ofta behöver man göra nåt helt annat ett tag, ett par dagar. Tillåtelsen att ge upp och checka ut är inte lätt att ta, moralen är ganska stark hos de flesta tror jag. Jag tog en lång promenad ut i snöyran, och det var alldeles tyst, vackert och så där vinter-förundrans-vackert. Och efteråt mådde jag bättre, mindre muttrig.

Vi valde att lägga vårt bokslut och julfest (vi är ju bara vi två) i vårt gemensamma företag på Ystad Saltsjöbad. Det dök upp ett erbjudande som gjorde att vi kunde unna oss det. Och vi har möjligheten att styra tiden själv och åka mitt i veckan. Vi har varit där innan och jag gillar YSB, framförallt om man är ute efter lugn och tystnad. Jag har inte jättemycket att jämföra med egentligen. Det var verkligen precis vad vi behövde. Hinna prata klart, utvärdera, sätta nya visioner och mål. Både i bilresa och på plats. Ladda om och fylla på med ny energi, byta miljö. Men efteråt kom ett sånt stort dåligt samvete. Att inte vara värd det, att inte få njuta när andra inte kan, när det pågår all möjlig skit i världen. Och vi prioriterar en övernattning i Ystad. Svårt att hålla de tankarna samtidigt. Vi vet ju vår story och resa, och värdet på en sån här miniresa.

Igår när jag hade yogaklass via zoom, en av de finaste stunderna jag vet, uppskattar dem otroligt mycket, så pratade vi om det vilsamma svarta, det vilsamma svarta vattnet som blir på vintern. Skrämmande för någon kanske. Men för mig är det otroligt vilsamt, den stilla ytan, samtidigt som man vet att det pågår rörelse därunder. Och lite den känslan får ligga hos mig den här månaden, att det finns rörelse men också mycket stillhet. I vilan kommer energin och där också kreativiteten. Det är ok att ge upp.

Vill du praktisera den yinyogaklassen som vi gjorde kan du göra det gratis under 7 dagar här

Jag glömde tyvärr att spela in under intention och förpratet, så du dyker rätt in i positionerna. 45 minuter mjuk liquid och stilla yinyoga. Du behöver en filt och kuddar eller bolster. Klassen avslutas med mjuk rörelse för nacke, hals och övre bröstrygg.

En perfekt klass att få ge upp till.

Kanske kan du lägga “ge upp” med ett leende på läpparna nånstans i bakhuvudet.

XO

Cart
Logga in
Loading...