Skapa kulisser - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Skapa kulisser

En sucker för det som är vackert, glittrigt, blänkande och shiny. Som en skata. Som en romantiker. Jag är en romantiker, i den betydelse att jag har föreställningar om hur jag vill att det ska kännas. Inte så bra på “film och sagoromantik” att köpa blommor och presenter, men jag är väldans bra på att skapa romantiska kulisser. Extremt stämningskänslig.

Marie Mandelmann sa nåt i stil med “Vid jul så skapar låter vi huset få sin julkuliss”

Älskar det. Kanske är det därför vi gillar att julpynta och dekorera, vi behöver den kulissen vid jul. Och det är inte så svårt heller. Det finns liksom ramar och uppmuntran.

Jag tänker att man året om kan skapa små kulisser, små stilleben som får anta skepnader efter årstider, och det man behöver. På ett ställe man vistas ofta. Det behöver inte vara grandiost, som att byta gardiner. Det gör jag aldrig, men jisses vad jag kan komma ihåg att det skulle fönsterputsas, bytas gardiner, dukar och även sängkläder när jag var liten. Den ribban kanske ligger kvar som nån trött hemmafru, från en tid när någon var hemma hela tiden och inte hade ett jobb till. Var och en gör som den vill ju. Jag behöver inte julelakan. Men jag gillar att lägga den vackra trasmattan i rött som min mormor vävt på köksgolvet. Njuter av att gå upp i mörkret, tända ljus och ha mjuk jazz i bakgrunden. Låta huset vakna långsamt och välta mig in i vardagen. Min morgonkuliss. Jag behöver den för att höja energin de här mörka månaderna. Fler tips för att höja energin och skapa en njutningsfull december delar jag i månadens tema i LIFE – Find your wild.

Jag mötte en bekant i mataffären och vi småpratade lite. “Man börjar känna av julstressen” sa hon.

Jag tänker inte känna av den i år. Jag har inga förväntningar och illusioner på en perfekt jul, vad nu det är… det måste inte. Man måste inte.

Skapa en kuliss där du kan vila och där allt är precis som det ska.

Cart
Logga in
Loading...