Yoga vibes i New York - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Yoga vibes i New York

Kanske är det bara något som just jag längtar efter, eller så stämmer min känsla att trenden inom yoga just nu är att man längtar efter och är nyfiken på de mer subtila lagren? Breathwork är fortfarande något det pratas om, men också praktiker som KAP och soundhealing.

När jag gick min yogalärarutbildning 2017 så var handstående och peakpositioner “inne” kändes det som. Yogan tog mer plats på gymmen och det blev mer en del av fitness. Det är i alla fall min upplevelse.

Den här våren har min egen kropp varit väldigt trött och den har längtat efter lugnare rörelse och väldigt mycket vila. Och kanske är det därför jag fått upp ögonen för andra praktiker än jag brukat. Jag älskar personligen svettiga, flowiga vinyasaklasser och att få leka. Men inte den här våren. Min nyfikenhet på kroppen, läkning och shadowwork har lett mig in på andra håll och när vi skulle åka till New York så var jag sugen på att testa nåt nytt.

Jag hittade yogastudion Humming Puppy i Midtown, Manhattan och bokade in mig på en Sound Healing Journey. Inte så mycket erfarenhet av just ljudklasser. Jag testade ett Gongbad på Yoga Games en gång och det var så häftigt. Då var det endast ljud och vibrationer från gong-gongar i olika storlekar där man låg som i en cirkel av vibrationer. Så häftig upplevelse. Men den här klassen var det kristallskålar som var instrumentet.

Helt förälskad i den fina yogastudion en trappa upp från trafikbrus. Gigantiska fönster, gamla knarriga trägolv och så vackert utsmyckat. Så hjälpsamma yogalärare och det var lätt att komma som ny besökare. Jag fick t.o.m en liten välkomstpåse med ansiktsserum och te. Man bokade sin yogamatta i receptionen och markerade var man ville ligga.

Yogasalen var målad i svart och jag älskar ju att komma in från sol och värme och få dra ner rullgardinen och vara i mörker ett tag. Salen fylldes på och man fick bädda ner sig. Sen följde 60 min med ljud och vibrationer, med syfte att kalibrera nervsystemet, boosta cellförnyelse och avslappning. Det är svårt att beskriva hur det känns i kroppen, men det pirrar, ilar och de olika vibrationerna känns liksom på olika ställen. Efteråt känner man sig väldigt lätt och ljus. Man blir lite groggy och det var mysigt att stanna och dricka te i pyttesmå koppar. Jag glömmer det, hur mysigt det kan vara i yogastudios.

Sov som en stock. Och dagen efter vaknar skitirriterad och sur. Men det gick över ganska fort. =)

Jag gillar såna här klasser, dels för att det är så skönt att bara ligga och ta emot, men också för att de gör mig ödmjuk inför allt som vi inte kan ta på när det gäller våra kroppar. Jag lär mig nya saker varje gång. Känner mig rik efter varje ny praktik.

Säger alltid till mina yogaelever; testa nya klasser, nya lärare när ni är ute och far! Det är så jäkla roligt! Ibland blir det en lyckoträff, ibland är det missmatch. Då vet man vad man gillar och inte gillar. Var lite picky.

XO

Cart
Logga in
Loading...