Sinnlig sommar - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Sinnlig sommar

Så många somrar som jag längtat efter, med värme, ett annat tempo, längre dagar. Önskan om att få ut så mycket som möjligt, få den att stanna så länge som möjligt, att kunna få både tidiga morgnar och sena ljusa kvällar. Och ändå när semestern kom så var jag så trött, så in i bomben trött att det enda jag ville var att sova. Dra ner rullgardinen och sova.

Inte så kul, varken för mig eller min familj. Perioden innan semester är alltid hektisk, deadlines och datum som kryper närmare. Det är lätt att växla upp och gasa. Också väldigt lätt i försommarens och vårens höga energi. Och det hjälpte inte att gå ner i varv, sakta ner. Mjuk yoga och meditation ger dig absolut marginaler och ett annat förhållningssätt, mindre reaktiv. Din kropp mår absolut bättre genom att bli hjälpt in i avslappning och återhämtning. Men ändå var det något som saknades.

När jag lärde mig mer om energier och började känna och uppleva skillnaden på maskulin och feminin energi så fattade jag vad jag saknade. Som när man lägger till socker och upptäcker att den är en smakförhöjare. Maskulin energi är ditt görande, ditt driv och din handlingskraft, din doer, ditt yang. Och jag älskar den delen av mig. Jag älskar resultat och att få saker gjort. Vi är i vår maskulina energi när vi utför våra jobb, när vi planerar, strukturerar, tränar, även i vår föräldraroll. Det har inget med kön att göra, vi består alla av maskulin och feminin energi. Du vet säkert en väninna som du upplever mer maskulin, och tvärtom en man med mer tydlig feminin energi. Jag hade inte tillgång till min feminina energi. Hon var så undanskuffad, undantryckt, nedvärderad och bortprioriterad. Och jag visste inte ens att jag saknade henne.

Den feminina energin, vi pratar om Shakti inom yogan och yin inom kinesisk medicin, vill ta emot. Hon vill vara, och vara tillfredsställd i det. Att vara är också viktigt. Att ta emot likaså. Att kunna ta emot allt det härliga som sommaren bjuder på. Att kunna suga upp det i kroppen, i cellerna. Och vägen dit är genom att öppna dörrarna till sinnena. Lära känna sina sinnen och veta vilka som är de starkaste och vilka som slumrar. Vilka som är utmattade och vilka som vill väckas. Sinnena är en nyckel till att tvätta stress ur systemet och en portal till ännu mera njutning. Att identifiera vilka dofter du går igång på, eller behöver ta bort om du har ett doftfyllt jobb. Låt ett annat sinne ta över. Kanske med en ny smak. Om du använder synen och anstränger ögonen, låt de mjukna och vara i mörker och istället be om en tyst massage. Låta hörseln mjukna och gå ut i skogen, långt ut där det inte finns trafik eller annat buller. Sinnena tar dig in till din innersta längtan, trygghet och där du känner dig så grundad att du inte vill vara någon annanstans än i din egen kropp, med dina egna tankar.

Yinyogan som var månadens self love praktik i maj grundade för att lyssna på din egen röst. Mjukna in i ditt parasympatiska nervsystem för att lyssna på din intuition. Den som guidar dig till det du behöver. Ansiktsmassagen som är vårt fokus i junis Self Care-tema är beröringen som smälter de små spänningarna och den lätta beröringen bjuder in till mjukhet och vänlighet. Att du kan få släppa taget om görandet och ta emot, det måste inte vara resultatbaserat för att räknas. Det finns också en stor dos respekt i att beröra sitt eget ansikte, det liv och erfarenhet som det bär. Att se henne i ögonen och se tillbaka med uppskattning.

Den snirkliga vägen in till kreativitet, kravlöst skapande. För när du börjar tillåta dig att släppa taget om prestation nosar du på vägen till njutning. Att skapa utan att det ska visas upp, utan att det ska bli nåt du planerat. Skriva för att det känns skönt, sjunga för att du älskar det…När du tillåter dig att vara i njutningen av att få ge utrymme för det du älskar når du en helt annan plats i ditt medvetande. Du blir medveten och där bor självkärleken. Viljan att ha ditt eget bästa, och det är inte själviskt, det är självrespekt.

Somrar behöver olika intention. De kommer med olika fokus och liv. Den största friheten du kan ge dig själv är att göra kärleksfulla planer anpassat efter din sommar. Vet du att det kommer veckor, dagar med intensivt umgänge så planerar du in dina tider för dig själv och är tydlig till din omgivning. Vet du att det är intensiva sommarlov med fullt upp med barnen, så gör det tydligt för dig själv när din tid är. Och var ärlig med dig själv, hur mycket tid behöver du? Finns det någon som kan stötta dig? Behöver du be om hjälp?

Disciplin och njutning går hand i hand, brukar min lärare Johanna Hector säga. Kärleksfullt ge din feminina energi utrymme och ge henne uppmärksamhet, då tar hon plats. Maten smakar bättre, du sover bättre, blir mer sugen på allt härligt som sommaren ger. Ta nakenbaden, solnedgång under filten, middagen på picknick och allt det där som just du längtar efter.

Vill du också ha redskap för en Sinnlig sommar är du välkommen att bli medlem i Find your wild. Du får alltid prova en månad för 100 kr. Vi sätter tonen för en sinnlig sommar med juni månad, en månad av Self Care för att vibrera i Self Love i juli.

Find your wild är mitt Lifestyle-konto med fokus på yogapraktik. Jag delar mina lifehacks för ett kreativt, fylligt liv. Varje månad har vi ett unikt tema i årstidens vibration. Sommaren vibrerar i Find your wild, att tillåta och utforska ditt vilda, ditt unika. Vilandes på praktiker som yoga, yinyoga, meditationer och yoga nidra, men även annat härligt som guidade skogsbad, lymfmassage mm. Du får en liten bok att skriva ut och fylla i dina personliga reflektioner och tankar, för att landa temat så som det passar dig. Det är självutvecklande och med nyfikenhet blir du expert på vad just du behöver. Hållbart välbefinnande, kraftfullt och för ökad livslust.

Cart
Logga in
Loading...