Kroppar gillar yoga - Malin Hjalmarsson
Nyhet - Find Your Flow - onlinekurs

Kroppar gillar yoga

Jag gillar starten av hösttermin, innan den går över till att bli lite seg och mörk. Kommer ihåg när Ikeakatalogen och H&M:s höstkatalog damp ner i brevlådan. Älskar höstkläder, tjocka tröjor, stövlar, mössor. När jag bodde i Norrköping så längtade jag efter att träningsstudios skulle släppa sina höstscheman. Planera in favoritpassen eller favoritinstruktören efter skolans schema och extrajobb. Känslan av nystart. Bättre än nyårsafton!

Under mina många år med Hultsfreds gymnastikklubb så var det som en härlig flerstegsraket; inspirationsconvent i Växjö, klubbmöten, sätta schema och dela ut flygblad. Sätta ihop klasser och koreografier; Step, Aerobics, gymstick, afrodance, danzy och Soma Move under flera år. Och sen, sen var det äntligen startvecka! Förväntansfulla deltagare som längtat och väntat lika mycket som vi. Såna här highlights som får vardagen att tuffa på liksom.

Sedan 2017, när jag uppfyllde min dröm om en egen yogastudio, så har jag satt mina egna scheman, egna ritualer inför kursstart i yogastudion. Städa, tvätta mattor och filtar, nya ljus, dofter och till slut öppna bokningen. Och det är inte jättestor skillnad nu, även om platsen är annorlunda. Bokat sal och öppnat bokningen för kurs i yoga. Lite mer begränsat och mer ramar att förhålla sig till, men samma förväntan! Det ska bli magiskt roligt att ses på yogamattan. Tänkte att jag inte skulle ha kurs i höst. Den är ganska fullspäckad. Men jag älskar att möta deltagare i yogasalen! Första tillfället är en kickoff, en välkommen tillbaka eller välkommen till dig som är nyfiken. Den är helt gratis och det vore fantastiskt att fylla salen söndagförmiddag 3/9.

Yoga är ett intresse och en passion, en ständig källa att lära sig mer om, utveckla och förkovra. Och rikedomar måste man få dela med sig av. Det är inte alltid kärlek vid första tillfälle, men ofta känner man att det finns något som man saknat, under alla lager av vardag och rutin. Kroppar gillar yoga.

Att bara få dela med sig en timme i veckan räcker ju tyvärr inte. Yoga är så mycket mer djup och så varierad. När covidrestriktioner gjorde att jag var tvungen att stänga studion så blev min yogastudio digital. LIFE – Find your wild är där jag kan dela allt som inte ryms på en yogaklass i veckan. Meditationer, yinyoga, lifehacks som lymfmassage mm och samtidigt gå djupare med enkel fakta, yogafilosofi. Höstens teman är ljuvliga, varma och dova, kärleksfulla och omfamnande. Vad kroppar och själar tycks behöva när mörker och kyla smyger sig på. Lika mycket som jag gillar er deltagare jag möter på yogaklasserna, älskar jag att få skapa det här åt er som jag möter digitalt. Vi möts knappt öga mot öga, men ändå kan jag känna er närvaro. Eftersom vi praktiserar samma saker, det är en gemenskap på distans. Att vara utspridd över landet och ändå tillsammans. Yoga är gemenskap. Och jag tror att just nu behöver vi det mer än nånsin.

Ses vi i höst?

Cart
Logga in
Loading...