Från Linköping till New York - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Från Linköping till New York

“Jag längtar efter att få sprida konsten runtom i världen”

Jag skrev det som en vision för några år sedan. Min önskan att få sprida skönhet och att göra världen lite vackrare för jag tror att vi behöver det. Det måste finnas en antidot till det mörka, grå och dystra som verkar ha lättare att överskugga allt vackert och positivt som händer. Jag är en riktig sucker för allt som är vackert och skatan i mig älskar allt som glittrar och sprakar. Från kaffekoppen jag väljer, en liten blomma på köksbordet, små stilleben och ritualer. Det är en av anledningarna till att jag skapade ArtSplash. Konst som sprider glädje och färg, som ringar på vattnet. Där laddar du ner din mobilbakgrund helt gratis och obegränsat, byter hur ofta och hur mycket du vill. Jag önskar mer ordinary magic varje dag. Små påminnelser som drar dig hem till din egen kärna, som påminner om att nu nu nu pågår livet.

Jag drömmer om att få resa mer med min konst. Så nyfiken på hur den tas emot i andra länder och människor. Jag tog chansen och sökte till en utställning på ett galleri i New York. Det fanns tio platser i galleriet och jag fattade att det var en liten chans. Och den fick jag inte heller, men jag fick ett trevligt och personligt mail tillbaka där de skrev att de gärna ville ha min målning på en av deras digitala skärmar. Så i helgen får Breathe ta emot blickar från New York-borna. Det gillar hon!

Breathe originalmålning 50×50

Just nu är hon inte till salu, men maila mig om du vill få första tjing när hon finns till försäljning.

Jag gillar när konsten få ta plats på olika ställen, möta olika människor och miljöer. Mina målningar har visats på hälsocentraler, caféer, ruffiga gamla ladugårdar och på väggar som varit så skeva att det knappt gått hänga rakt. Och såklart i ljusa härliga gallerier där det doftar parfym och glittrar av bubblor i glasen. Kanske är det i den ruffiga och oväntade miljön den skiner som bäst?

Nästa helg ska konsten få lysa i Galleri P:s ljusa och fina galleri. Vårsalongen i Linköping där jag blivit utvald med ett original. Hon är verkligen en av mina favoriter och vi umgås dagligen. Det finns en graciös och bräcklig känsla där hon håller om sig själv, samtidigt som färgerna påminner mig om de gammeldagsa stenkulorna som jag hade i en kulpåse. De var ju inte så vackra som de där i glas med färgsnurror i, men de hörde till ändå. Så varmt välkommen till Galleri P i Linköping för vernissage 27/4 16.00 – 19.00. Då är vi på plats, jag och min stora dam Sensual Sensualism, 100×120. Kan du inte vara på plats och är intresserad av att köpa henne så kontakta mig.

Lite vackrare, lite mjukare

XO Malin

Omslagsfoto Unsplash Luca Brava

Cart
Logga in
Loading...