Förväntningar - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Förväntningar

Nån gång läste jag ” If you wanna break the rules, you must learn the rules” Jag vet inte var eller från vem. Men när jag dagen innan midsommarafton var riktigt sugen på att göra en midsommarkrans, så förstod jag innebörden. Nu är det ingen regel att ha midsommarkrans, och det jag skriver om i fortsättningen kanske mer handlar om normer, förväntningar och tysta överenskommelser? Jag har nog inte haft midsommarkrans i håret sen jag slutade ettan. Och då var det en förväntan att alla flickor skulle ha det. Så det hade jag. Och kände mig jättefin. När jag ville ha det året efter så fick jag inte det, för då skulle ingen annan ha det. Man hade inte det när man slutade tvåan.

Att bränna ut sig för med sig att man börjar bli uppmärksam på sitt eget beteende och sin livssituation. Och att det är majoritet kvinnor som bränner ut sig är ju känt. Studera sina egna förväntningar. Som att inte kunna gå och lägga sig med köksbänken full av disk. Det fick jag träna mig på. Att inte plocka ihop barnens leksaker varje kväll. Att inte städa varje fredag. Det blir helg ändå…Jag trivs jättebra när det är städat, men jag måste inte. Jag vet inte vad de här förväntningarna kommer ifrån. Förmodligen personlighet och uppväxt. Jag är uppvuxen med gardinbyte vid sommar, dukbyten vid påsk och julstädning. Och allt sånt här är orimligt med familj och heltidsjobb.

När jag startade företaget fattade jag att nu måste jag släppa en livsstil som anställd. Tryggheten mot friheten som jag så mycket behövde. Det är ok att jobba helg, kväll och istället ta sovmorgon. Det är okej att träna på morgonen och jobba på kvällen. Och det svåraste av allt att inte tänka ekonomi som en anställd. Det här kommer jag berätta mer om i augustis Find your wild med temat Self Boost.

Sommaren kommer med förväntningar. Jag har alltid jättehöga förväntningar på tidiga morgondopp och sitta ute sena kvällar. Sen vet jag att jag är kvällstrött och att jag egentligen älskar att dra ner rullgardinen och titta på film på sommarkvällarna…

Att binda en midsommarkrans för att man vill, är sugen på det. Inte för att det är midsommar och det förväntas. Man ska ha förväntningar, men se till att det är ens egna förväntningar. Vad som är viktigt för dig. Vad gör dig trött och tar energi, när du egentligen skulle behöva något annat? Vad vill rebellen, Pippi Långstrumpen i dig?

Jag bakar gärna bullar och har hemma, för jag tycker att de är godare än köpebullar. Det är viktigt för mig. Likaså att kunna slappna av hemma, samtidigt som det är min arbetsplats. Det man övar på, blir man bra på.

Vad har du för “regler” som det är dags att bryta?

Sommaren får breda ut sig bäst den vill här hemma. Morgonbad, en stund på yogamattan, målande och annat administrativt jobb och planerande får blanda sig med korsord, pussel, serier och kortspel.

Xo Malin

Cart
Logga in
Loading...