Det mest kärleksfulla - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Det mest kärleksfulla

är inte alltid det enklaste. Det egna motståndet är alltid det svåraste. Att vara nyfiken på sina egna mönster. Kommer det från rädsla, nyfikenhet eller av kärlek?

Det mest kärleksfulla vi kan göra för oss själva är nog att ta reda på vad just du och din kropp behöver och mår bra av. Jag kan känna mig helt överöst med information och åsikter om hur man optimerar sin tillvaro och skapar en sund livsstil. Att ha hälsa och yoga som intresse och en del av mitt yrke gör att jag ramlar över artiklar och inlägg i den genren såklart. Men det är inte förrän man testar, reflekterar och vågar känna som man gör det till sitt eget.

De flesta gånger man ser någon som man tänker har “hittat grejen”, så är det en känsla personen förmedlar. Den känslan man vill åt. Är det inte så reklam funkar…

En gång hoppade jag på 5AM club, alltså en klubb som innebär att man går upp kl 5 varje morgon och startar sin vardag efter en viss rutin. (Läs boken 5 AM Club om du är nyfiken) Det var inte så svårt för mig. Sånt kan jag lätt göra. Att bestämma mig för något och köra på. Och kanske mår någon bra av den rutinen. Kanske är det någons grej. I mitt tillstånd av ganska hög stress just då, en kropp som inte mådde jättebra, sov väldigt dåligt, så var inte det kärleksfullt. Det mest kärleksfulla för min kropp var att inte ställa klockan, sova tills jag vaknade, kanske ta en extra yoganidra och gå upp när jag kände mig pigg. Se sina mönster och kärleksfullt vilja förändra.

Yoga är en öppnare för många. Det handlar inte så mycket om själva utförandet och vad vi gör på yogamattan tror jag. Det handlar om att det blir en dörr som öppnas när vi börjar lyssna. När vi ger oss själva den stunden av närvaro och stillhet, när kroppen börjar självreglera och göra oss uppmärksamma på behov. Att välja in yoga i sin tillvaro är enkelt, men inte lätt. Att byta ut en klass av träning mot yoga var det svåraste jag nånsin gjort. Så många åsikter inne i huvudet. “Då måste jag hitta ett annat tillfälle att träna i veckan, eller få till en längre promenad” men suget efter yogan handlade ju om att min kropp ville ha nånting annat, innerst inne fattade jag det. Det mest kärleksfulla var inte att lägga till yogan, det mest kärleksfulla var att plocka bort något annat, inte byta ut en sak till. Rädslan satt i huvudet, tänk om jag inte förbränner, tänk om jag går upp i vikt, tänk om jag tappar kondition, tänk om jag tappar muskelmassa bla bla…Som om det spelar någon roll med en kropp som inte orkar suga upp näring ur maten, som blir skadad inuti av inflammation, som tappar lust och energi pga sömnbrist.

Och sen har det intuitivt blivit mer och mer, stillsammare och stillsammare, för jag tror kroppen är intelligentare än vi kan ana. Men man måste ju börja nånstans. Kroppen blir sugen på mer när den är redo. Njutningen av yogan är total.

Our yoga is moving meditation, meant to get us out of our head & back to our hearts – Global Yoga

Så står det på Global Yogas manifest. Och jag är övertygad om att långsiktig hälsa går genom just din kropp, just nu. Och därifrån kommer lusten, kreativiteten och kraften.

Cart
Logga in
Loading...