Big apple - del 2 - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Big apple – del 2

Jag fattar att du fattar att allt inte går plättlätt på en resa till en gigantisk stad i en annan världsdel. Att du fattar alla gånger man gått på fel tunnelbana, fått en smärre chock över prislappen, hur ont man har i fötterna efter oändliga promenader, all skit och trasiga människor som man sett…

Men…jag tappade mitt Metrokort till tunnelbanan OCH hittade det på gatan! Så det har varit en resa med väldigt mycket flyt!

Vi har inget jätteintresse av mat, jag och min man, men vi uppskattar mat såklart. Det här var ingen kulinarisk resa på det sätt att allt var gott och fantastiskt, men vi har upplevt mat. En corndog på gatan med jättekonstig löksmörja på, en slice salamipizza, en burgare…med samma konstiga löksmörja…Vi blev tipsade om att besöka Chelsea Market, som en saluhall med olika små barer och som passade oss jättebra. Vi gillar att duttäta, lite här och lite där. Så vi provade Lobster roll, hackad hummer med citron och majonnäs i ett korvbröd. Den gillade jag, men uppskattade att vi delade på. En del saker vill man ju bara ha en tugga av, inte en hel måltid. Såklart besökte vi Chinatown också och åt risbollar och drack te med små jellobollar i. En promenad därifrån till Little Italy och avslutade med Canneloni med Sambucca Espresson. Inte så gott något av det, men intressant. Så mat är inte det jag tar med mig mest av resan, nej…Godaste Avocadosandwich hittade vi på Picky Barista. Och man FÅR gå till samma ställen flera gånger, men måste inte hela tiden prova nya bara för att man har möjlighet eller?

Mitt färgsinne och fascination för arkitektur däremot har hoppat jämfota. Mitt måleri är ett konstant grävande i mitt undermedvetna så att lagra saker där är mitt sätt att spara inspiration mer än att kolla på konstmuseér. Härliga färgkombinationer, sammansättningar som får mig att stanna till och det liksom klickar i kroppen. Svarta mot tegliga, pastellerna, grafittistarka, ett snyggt skyltfönster. Där fyller jag på. När mode blir konst! Vi hittade en secondhand för vintagecouture som hade så vackra kläder, väskor från de mest exklusiva märkena. Det är så galet vackert!

High Line är en promenad mellan Chelsea och Midtown som går längs en gammal nedlagd järnväg. Man ser järnvägsrälsen längs promenaden men nu är det en prunkande park med höga träd och ovanliga växter. Omgiven av fascinerande arkitektur. Åt ena hållet den mest glansiga, skyhöga byggnaden och åt andra hållet, gamla putsfasader omgiven av alléer av träd; det finns ALLT.

En av de sista dagarna, innan fötterna ramlade av så tog vi en eftermiddag med promenad över Brooklyn Bridge. Till Brooklyn med tunnelbana och sen promenad tillbaka. Vi vet ju alla att det var där Steve och Miranda möttes och lappade ihop sitt äktenskap =)

Och såklart var jag tvungen att gå förbi Carries lägenhet. Jag var inte ensam så det var inte svårt att hitta…Oväntat att SJP har en liten skobutik om hörnet!

Känns som om vi varit i New York en månad, och ändå ett ögonblick. Finns mycket kvar att upptäcka, och jag tror aldrig man blir klar med häftiga storstäder. Men hungern blir stillad för ett tag, en mättnad. Det är skönt att åka hem, kalibrera nervsystemet, gräva ner tårna i gräset och mjukna i tystnaden. Se till att stilla din hunger, ibland behövs det för att känna vad man är riktigt sugen på.

Cart
Logga in
Loading...