Big apple - del 1 - Malin Hjalmarsson
ALLTID FRI FRAKT ÖVER 250kr

Big apple – del 1

Får man möjligheten att åka till New York så tar man den!

Jonas skulle iväg och jobba på en mässa i New York och vi såg möjligheten att göra det till en jobb och inspirationsresa. Det är verkligen en dröm jag haft länge att få åka till New York. Att få uppleva pulsen, rytmen, konsten, människorna, språket, arkitekturen. Allt det där som man sett på TV liksom. Så med ganska kort om tid, så blev det här en rätt oplanerad resa.

Vi är här en hel vecka och jag är väldigt tacksam för det, att inte behöva trycka ihop alla upplevelser på kort tid. New York är mycket och vi är ändå endast på Manhattan. Det finns så mycket att se och även om man går samma gator varje dag så upptäcker man nya saker. Det är en resa blandat med jobb, så promenader till frukost på morgonen, jobb under dagen och turistande på kvällen. Fötterna tycker att det är ganska skönt med en lång paus under dagen. Vi köpte också ett tunnelbanekort för att spara lite promenerande.

Det är aldrig, aldrig tyst här. Verkligen en stad som aldrig sover. Tidiga morgnar är det lugnare och man kan ta in staden på ett annat sätt utan folk runtomkring. Älskar att gå i städer när de vaknar.

Vi checkar av många klassiska turistmål; Empire State building, Time Square, strosar längs Fifth Avenue, Rockefeller Center, Madison Park och Madison Square första dagarna. Men jag älskar ju all gammal arkitektur, det svarta mot det tegliga, det ruffiga, streetart. Det är sån otrolig kontrast till alla glansiga enorma byggnader och skyskrapor. Fascinerad över de vackra kyrkorna som ligger intryckta. Fasader som är som sagobyggnader. Avsmalnande som strykjärn pga hur gatorna är planerade. Så häftigt.

Ganska nära där vi bor ligger Bryant Park. En mindre park med mycket rörelse, men väldigt mysig. Vi tog två morgonpromenader i Central Park också. Coolt att den ligger där, mitt i alltihop, med träd, fåglar och sjöar som vilken skog som helst. Så mycket på gång samtidigt som det joggas, spelas musik, hästdroskor. Väldigt vackra parker båda två.

Mat, yogastudios och konst är det roligaste jag vet när jag är på nya ställen. Sinnena som skapa minnen. Det finns ju såklart de stora konstmuseerna och de ska vi också besöka. Men man vill ju uppleva staden, inte bara trycka på. Det var nog något som vi fick med oss under vår tågluff när vi luffade stad till stad och “checkade av” att inte bara ta sig från plats till plats utan uppleva. Mitt starkaste minne från tågluffen är när vi tog oss till en strand som låg långt utanför turistställena och bara blev stilla. Att våga att inte planera in så mycket när man reser. Känna vad man är sugen på.

Mer om yogastudios i del 2, och förmodligen blir det en del 3 också…

New York bjuder på all sorts väder…men regn i New York är i alla fall New York =)

XO

Cart
Logga in
Loading...