Sinnlighet

Under våren, och hela året..livet… har sinnlighet fått vara ett mjukt soundtrack, påminnelsen om att mjukna, att inte behöva trampa i andras fotspår. Det ligger som en tung grund i mitt yogaundervisande och vi bjuder alltid in dofter, musik, gärna smaker, beröring…

Vi lever så mycket uppe i huvudet och vi tappar kontakten med kroppen och vår inneboende intuition. Kroppen är fantastisk och om vi lyssnar och ger den tid så har den så mycket att förmedla, alltifrån vad den behöver och längtar efter, till vad den behöver läka.

Kanske har du varit med om att en smak eller en doft har tagit dig på en resa i minnet. Att du vet precis hur det luktade hemma hos någon du höll kär som barn, att du kommer ihåg smaken av en glass du åt som liten. Kroppen minns.

Att använda sinnena är också påminnelsen om att vara här och nu.

När jag kom in på Palace Hotell och mötte dofterna av citronträden, det porlande vattenfallet, den blommande magnolian och mjuk musik så kändes det självklart. Här är en fantastisk plats att visa min konst. Och på Hultsfredsdagen var platsen ledig och passade perfekt som ett inslag i övrigt som händer på vår lilla ort, och en möjlighet att få ge tillbaka.

Jag hade inte tänkt visa de målningar som jag jobbar och jobbat med till sommarens utställning, men nu fick jag en möjlighet och de nya varvas med en del gamla. Spelar ingen roll, för de vill förmedla samma sak. Jag älskar dem och förundras över deras busighet, som om de pratar i munnen på varandra. Älskar att umgås med dem och det ska bli magiskt att få visa dem.

Du är varmt välkommen att svänga förbi, låta smakerna förföras i bubbelprovning, dra in dofterna från blommor, vila i vattenfallets porlande och mjukna till de franska tonerna i musiken som jag kommer lägga som en ljudmatta på den ljuvliga bakgården.

Färdigheter

Upplagt på

6 maj, 2022

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.