Resa själv

Det är alltid lättare att låta bli än att genomföra, men när man väl gjort det så ångrar man det aldrig. Jag hade sån längtan att åka till Skånes konstrunda på Österlen. Jag har velat åka flera år, men det har ju varit covid…Nu skulle Galleri Final ha en stor samlingsutställning med sina konstnärer, bl.a Karin Holmström, som jag visste skulle vara på plats, och dessutom en annan konstkollega som skulle ställa ut hemma i sin ateljé. Och det skulle bli fantastiskt väder så nu bestämde jag mig, jag åker.

DSC 2903

Dagarna innan hade vi varit i Borgholm och fast det känns nära så tar det ändå två timmar enkel resa, så egentligen var jag inte så sugen på att sätta mig i bilen. Till Bästekille skulle det ta tre timmar och tjugo minuter. Men att packa sin fikakorg med massa godsaker, ladda med massa härlig podd och roadtrippa är bland det bästa jag vet. Jag älskar egentligen att köra och åka. Ändå kan hjärnan dra upp tusen ursäkter, det är så himla konstigt. Jag ska inte ens in i nån stad, det är bara landsväg. Och sen blir det ju världens härligaste utflykt med massor av folk, härliga möten och fin konst.

Att göra sånt man älskar på egen hand är så viktigt, för du kan inte vänta på att någon helt plötsligt ska ha samma intressen som du. Om du inte hittar nån som har det såklart. När jag förälskade mig i yogan och började åka på utbildningar och event så var det alltid själv, jag kände ingen som ville följa med och kände ingen på plats. När man bor i glesbygd så har man dessutom inget annat val, förutom att stanna hemma, om man inte kan transportera sig själv. Det går nästan aldrig kollektiva förbindelser som passar. Det finns en självständighet och frihet i att kunna resa själv och trivas i sitt eget sällskap. Du lär ju oftast känna människor mycket lättare, de du möter är ju där av samma anledning som du. Men det är också skönt att inte ha någon med sig, ingen att anpassa sig till. Fika när du vill, ät vad du vill, stanna hur länge du vill…

IMG 20220416 153704 408
Billigare att göra egen fika…
DSC 2912
Vackra Knäckhusbaden – sånt sug efter hav just nu

Kanske finns det en rädsla i det tröttsamma ”vad ska andra tycka”, för att resa själv. Har hon inga kompisar? Ingen man eller kvinna? Det är klart att det kan vara svårt eller krångligt, men nu finns det ju världens möjligheter att förbereda sig hur mycket som helst, det finns alltid google och nån att fråga. Och fuck om ”andra” tycker nåt.

Det är väldigt roligt att uppleva saker tillsammans också, minnen tillsammans och gemenskap. Men det är lätt att det där du längtar efter inte blir av om du hela tiden vill vänta in någon annan. Nu börjar kalenderarna öppnas, hotellen kommer snart med sommarerbjudanden (om de inte redan gjort det), och det erbjuds kurser, retreats, upplevelseresor mm…och bara att boka några nätter i en ny stad kan ge en ordentlig boost.

Jag uppmanar alltid min yogadeltagare att passa på att testa olika former av yoga, olika slags yogalärare när de är på nya ställen. Man lär sig alltid nåt nytt, eller nåt om sig själv. Ibland kan det vara skönt att ha nåt att rikta in sig på när man reser. Jag älskar att besöka yogastudios. Men rikta in på nåt du gillar. ”Jag vill gå på ett konstmuseum, jag vill gå till en yogastudio, prova bästa pizzan, hitta mysigaste caféet, äta glassen, se konserten, musikalen, slottet, upplev naturen…”

Jag är i stort behov av egentid och trivs i mitt eget sällskap, det är ju inte alla. Men låt inte rädslan styra. Är du nojig över bilkörande så går ju det att öva upp igen…Saknas det ekonomi, börja spara med ett tydligt mål.

Ditt ansvar är att du får ut det du vill av ditt liv. Det är ingen generalrepetition och kommer aldrig tillbaka. Nu är nu. Boosta nyfikenheten och upptäckarlusten. Slutar vi att ger hjärnan utmaningar och nya upplevelser så är det bevisat att (vad det nu heter) området i hjärnan fysiskt krymper och vår värld blir liten, och vi blir inskränkta, rädda och fördomsfulla.

Så du ger inte bara näring till själen utan blir också lite smartare av utflykter till nya platser och upplevelser.

Färdigheter

Upplagt på

22 april, 2022

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.