R E S E T

Min yogalärare säger att ”känslor rör sig genom kroppen som när vi springer i vatten, tankarna som när vi springer på land”. Jag tycker väldigt mycket om den bilden och den har också bidragit till en stor respekt för kroppen och vad man begär av den. Lite kännedom om vår fascia, att den är mer sensomotorisk än vår hornhinna tex, och att den bär på kommunikation och information ökar förståelsen för att man är trött efter tre intensiva dagar på konstutställning.

När det är möjligt försöker jag att frigöra tid efter intensiva dagar, vad det än är, utbildning/event/intensivt jobb. Låta saker processa, hinna ifatt, innan jag kastar mig in i göro-saker. För när man har varit borta i fyra dagar så finns det ju massor att hinna ifatt hemma, tvätt, handla etc..

Men nu vilar jag först. Gör det som jag är sugen på. Långsam start, tillåta mig att vara ledig fast det är måndag. Det är flera år sen jag slutade med väckarklocka. Jag hatar att bli väckt av elektroniska ljud. Jag vaknar ändå, och det är skönt att ha den tilliten till kroppen. Det är märkligt svårt, märkligt hur ”vardagar” är inpräntade i mitt system, som lite dåligt samvete för att det är ledig måndag.

Yinyoga är perfekt start för att hinna lyssna på vad som pågår, vilka tankar som snurrar, var stelhet finns i kroppen. Efter de här dagarna med mest stående så blir jag rätt trött i ländryggen, så att vila en stund mot väggen (sfinx mot väggen) är magiskt, och sen neutralisera, flöda loss i barnets position. Smälta lager för lager. Fötterna upp mot väggen, som cirkus för trötta fötter och killar skönt längs benen.

20220321 142843
Du kommer känna lagom avstånd, släpp ner höfter och mage. Sätt timern på 5 min. Bli kvar.

Den största skillnaden är att begränsa skärmanvändandet för att låta kroppen göra en reset. Skita i sociala medier ett tag, inte ta in en massa information. Sociala medier är en del av mitt yrke, och jag gillar det. Men det är skönt att pausa, en halv dag eller en hel. Telefonen har man ju blivit lite bunden till, banken, sms och foto, men lagom dos och med medvetenhet,.

Det kanske är klivet över i vår, efter vårdagjämningen, men det känns att energin är på väg åt ett nytt håll. Vårfåglar utanför fönstret och värme i solen. Jag har inte varit sugen på att kallbada i vinter, jag är dessutom för bekväm för att hålla på att hacka is. Sätter ingen prestige i det heller, jag kallbadar inte för någon annans än mitt eget välbefinnande. Men idag fanns suget, så det blev ett eftermiddagsdopp. Älskar den energizande känslan i kroppen, och idag självtorkade blåsten och värme på typ tre sekunder.

Den här veckan blir det mer fokus på yoga än på konst, för på lördag har jag en av mina Yogadagar. Mycket intimare och mindre grupp den här gången och jag ser så fram emot det. Smooth yoga, lekfull yoga och att bli servad med god mat. You teach what you practise och jag känner att det här är precis vad vi behöver. Få lyssna klart, tänka klart, ta hand om kroppen, långsamt lockande och se hur frigörande energi blir till närande energi.

Djup, djup tacksamhet över alla som gjorde den här helgen i Malmö genomförbar, hundvakt och middag till barnen, fixande av lokal, servande man….Wahhh! Rikedom!

DSC 2693
Färdigheter

Upplagt på

21 mars, 2022

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.