Den här månadens tema för Holistic Move är riktning. Vart ska du och vad vill du? Och framförallt hur vill du göra det…Kan du känna det och kan du se dig själv framför dig?

För den som är bekant med att jobba med mål, långsiktiga och kortsiktiga, kan ju detta kännas som om ”ska jag göra det här på min fritid också”. Men att sätta riktning i sitt liv är nåt helt annat, kräver en helt annan sida av dig, för att du ska kunna göra det och samtidigt njuta av tillvaron, utan uppsatta regler och krav. Du är inte ett renoveringsobjekt och livet är inte ett projekt!

Att välja den feminina vägen, en mjukare väg, en mer lustfylld och njutningsfull är inte lätt. Verkligen inte om du är en prestationsprinsessa, och jag tänker inte ta det ifrån dig det eller klanka ner på det. För att prestera måste vi, det växer vi av, och det kan vara så jäkla tillfredsställande ju! Men vi måste sluta lägga piskan på ryggen, skapa restriktioner (hallå, det har vi så det räcker av…)

Du läser det här för du är lite nyfiken på vad jag menar, och förmodligen är du trött på ditt harvande, känner att det måste finnas mer och det måste finnas ett annat sätt. Jag kände en period att det måste finnas nåt annat sätt, du vet, man testar en gång till, på ett liknande sätt och får samma resultat. Och det är det den feminina vägen handlar om.

Det handlar om att börja tänka lite mer i energier, den feminina och maskulina energin. Där vi består av båda, det har inget med kön att göra. Du kanske kan se någon framför dig som du känner är mer dominant på sin maskulina sida och tvärtom. Vi pratar massor om detta på yinklasserna, där vi pratar om yinyoga som feminin energi och dynamisk yoga som yang. Yin – det svala, svarta, feminina, månen och våra fysiska strukturer som leder, skelett, bindväv, och yang – det heta, maskulina, solen, cirkulationssystem och muskler. Och vi kommer beröra det djupare på Yogadagen på Fredensborg.

Den feminina vägen lockar att göra saker med njutning och lust. Träna och rör på dig för att du älskar din kropp, hyllar den och ger den chans att skapa flöde och space. Äter för att du är hungrig och det som är gott, väljer växtbaserat så mycket du vill. Ät godis, drick vin, ju mer förbud du sätter upp desto mer energi kommer de att ta….Och vilar, för att du vet att den investeringen i tid får du tillbaka tusen gånger om.

Men om man inte vet vad man vill…Tänker du att någon ska tala om det för dig, snygging =) Nej, det vill du ju inte. Vägen till hjärtats innersta längtan och önskan är genom reflektioner, ställa dig själv frågor och sen utan att gå upp i huvudet skriva svaret. Ett inner work. Där vi använder oss av sinnena, dofter, smaker och vårt andetag. De små ritualerna. Du blir alltid guidad i detta i ditt membership på en ljudfil, som ett eget intro till månaden, där du själv sätter din kurs, tanken och känslan och smakar på temat.

Jag har själv gått otaliga onlinekurser och program med olika yogalärare och det jag har saknat är liveträffar. Det blir ganska ensamt på sin kammare och även om jag inte kan erbjuda så mycket fysiska träffar under hösten så hoppas jag att de gånger vi ses via zoom ska boosta dig. Jag vet också att en yogaklass i veckan, utan inre arbete och utan små ritualer för dig själv så blir det platt. Så jag hoppas att detta ska vara ett verktyg, inte för en fas utan för hållbarhet och kontinuitet.

Vi gör det med lekfullhet och nyfikenhet. I den guidade ljudfilen kommer du få ett redskap som kommer vara kittlande och rucka på dina cirklar….Ser fram emot att möta dig där!

20210725 204651
Sätt höstens riktning!
Omslag2