Helgen har jag tillbringat på Yoga Games som är Skandinaviens största yogafestival, och som såklart var via zoom. Det är ett tillfälle att testa olika yogaformer, möta fantastiska yogalärare från hela världen och såklart andra yogaintresserade. Jag fick plats som volontär och fick yoga gratis. Lite läskigt att vara digital hjälp, men det funkade bra. Intressant ur aspekten också att jag fick delta på yogaklasser som jag kanske inte hade valt, men som var helt fantastiska så klart. Man lär sig alltid nåt nytt.

Min kropp är ganska tydlig just nu med vad den vill ha, långsamma och organsiska rörelser. Och jag har försökt att ge den så lite belastning som möjligt.

I allt det här underbara, yogabubblan som man kliver in i, och ännu mer bubbla då man är hemma i sin digitala bubbla, så vet jag att kommande dagar blir rätt tuffa. Jag brukar bli ganska överväldig av alla intryck och trött. Det har jag lärt mig och jag hade också möjlighet att vara ledig måndag och tisdag.

Så jag hade planerat en digital detox och en dag för mig själv i tystnad. Jag har slarvat lite med det, och det känner jag ofta i min kropp. Jag behöver en dag i månaden. Att hämta hem mig själv, min sinnen och min själ. En digital detox, utan skärm, bara för foto.

Jag brukar åka till min mormor och morfars torp. Den ligger i den ”riktiga skogen”. Alltså långt från landsväg och trafikljud och grannar. Det är tryckande tyst. Så tyst att man måste stanna upp när man kliver ur bilen. Jag har min lilla rutin där när jag kommer dit. Tänder en brasa i öppna spisen, väntar tills den tagit sig, och sätter för gnistgallret innan jag tar en promenad.

Vi gick extra långt idag, Flisan och jag. Det brukar ta ett tag tills nervsystemet kalibrerar och bråttomet försvinner. Jag gick tills jag hittade blåsippor och vitsippor. Så fina och sprider vårkänsla. Står i små klungor och inväntar solljuset. Ekorre som hoppar. Citronfjäril.

DSC 1467

Det är nåt alldeles speciellt med den här platsen, som jag tillbringat så mycket tid i under min uppväxt. Det är som att mina andar finns där. Morfar finns där. Påminner, öppnar upp och förbereder. Kanske är det så enkelt som att man hinner tänka tankar klart, få space i tystnaden, i mellanrum. Den får mig alltid att hämta hem, känna mig hel. I min fantasi kan jag idylliskt tänka att jag skulle känna mig i ro vid havet, men det är inte så . Havet stressar lite. Jag behöver tät granskog, tjock mossa, trädsus och grenknak. Jag behöver luta mig mot nåt stabilt, en sten, ett träd, ta av mig skorna och gräva ner fötterna i mossan. Fylla näsan med barrdoft.

20210419 145051

Tillbaka i torpet gäller kaffe, brasa och sen skriver jag av mig, tankar, utvärderar, framåtvisioner. Läser, fakta eller skönlitteratur, och ofta sover jag mycket i olika omgångar. Enkel lunch och YogaNidra, läser, sover och åker hem när jag känner mig klar. Oftast är jag inte så sugen på att lämna, men jag är svinrädd för att sova där själv =) Nån dag kanske….

DSC 1475
LYXLUNCH.