Det händer mig verkligen inte ofta, att vara föremål för andras tyckande. Men ibland hugger det tag där det är känsligast och i sin glansigaste pms, adderat med decembermörker och coronarestriktioner kanske det tar hårdare.

Första gången jag liksom blev utsatt för ”snack” var när jag startade studion och människor utan insikt spred att GlobalYoga inte är ”riktig yoga”. Gah…tröttsam diskussion…Vem bestämmer det, vad är yoga osv…Och tre djupa andetag till att bo på liten ort på landsbygden…Och ja, jag längtar till större stad ibland, jag längtar utomlands också.

Det finns människor vars tyckande alltid kommer värderas högre, ta hårdare och där avsaknaden av tyckande kan vara lika svårt att bemöta. Att inte ha en åsikt kan också göra ont för den som behöver höra den. Beröm behövs alltid, man kan aldrig få för mycket beröm. Komplimanger också, kan aldrig bli för många. Tänker att vi alla behöver det. Sprid och strössla!

Man kan tro att man inom hälso och yogavärlden alltid möter människor som vill andra väl och är så himla goda. Men det finns tyvärr ganska många tillfällen när jag mött motsatsen, en ogenerositet, tron att spacet inte räcker till flera. Vi dras trots allt till den här typen av områden i tillvaron av en anledning. Jag har släppt taget om ganska många människor som jag känner inte respekterar mig för vad jag gör och för den jag är, och många har nog släppt taget om mig också för att jag känns obekväm och konstig kanske? En del människor är ju svårare att släppa taget om, då får man filtrera och ta djupa andetag…. Det är svårt för de här världarna att mötas tror jag. Men det kan ändå vara ok, vi ser inte på världen på samma sätt, vi har inte samma behov, och vill inte samma saker. Fine. Men respekt vill jag ha. Nyfikenhet älskar jag.

Jag är verkligen jättestolt över att ha bredden och vidden av olika typer av yogaformer hos mig, och även annan holistisk träning som SomaMove. Tycker man om mig som lärare går det att välja ganska brett, från totalt stilla YogaNidra till hettan i SomaMove. För att jag anser att vi behöver båda. Du behöver ett starkt yttre, en form som orkar med livet, för att förbli skadefri och leva ett aktivt liv. Vi bygger styrka och smidighet i GlobalYoga och SomaMove, men också ett mjukt inre, en ödmjukhet och acceptans, en elasticitet inifrån och ut. Du får inte det genom att endast välja yin och restorative yoga, du behöver båda. Du behöver stillna för att läka, för att höra hjärtats innersta röst, men du kommer inte orka bära dig själv genom livet utan styrka, såväl inre som yttre. Och när annars känner man sig mer levande än när man känner sin kropp, när blodet pumpar och musklerna skakar? Inom yogan pratar vi om koshas, vi behöver ta oss igenom de olika lagren där energin stagnerat, inåt, neråt, uppåt. Du som oförklarligt har börjat gråta när du varit ute och sprungit, tagit ut dig på yogamattan eller annat tillfälle förstår. Känslor som inte får röra sig stagnerar, blir till skav.

Två sätt att lätta på trycket, rör på dig eller skriv. Eller båda…se vad som händer. Vilka skrev dagbok i tonåren?

Jag har satt ett frö som jag vårdar, det är omhuldat av LUST, som ett svart, josigt, glittrande hölje. Att vårda, låta gro och växa…se vad som händer. Jag hoppas att kunna dela det med dig så småningom. När det landat…Att hänga med på EnergyInMotion 9/1 är en möjlighet att få en försmak…Kom..kom…

20201215 144411