När man kämpat länge för att upprätthålla normalitet, mot något som man egentligen inte kan styra över och varför egentligen, är det lätt att bli lite trött. Och inte trött som att sova mer, går inte att sova bort, det handlar om att fylla på ny energi. Själslig, mental och fysisk. Hur gör man det då?

Många kvinnor som jag känner arbetar inom yrken där man jobbar med service och omsorg, att ge. Uppfylla andras behov. Och sen kommer man hem och där finns andra som man vill ge kärlek och fylla behov hos. Och när man till slut får en stund för sig själv så landar man i soffan kanske, scrollar sociala medier, kollar serie och tror att nu fyller jag på och vilar. Men du kommer ändå inte att vara tillfredsställd. Tillfredsställd som att du känner att du har gjort ett bra jobb, varit en fantastisk mamma och partner, känner dig snygg och sexig, och nej sex gör dig inte heller tillfredsställd…Jo, kanske en stund…

Det är så lätt att allt blir så jäkla seriöst. Men det finns INGET som man måste göra. Inget känns värt om du inte är tillfredsställd med dig själv. Du kommer längta efter resan, nya kläder, lägga pengar på dyr hudvård och lösnaglar. Och jag säger inte att man inte ska göra det. Det ena utesluter inte det andra, men jakten fortsätter. Man kan ha allt!

Jag har behövt några dagar att krypa in i mitt skal. Känna efter vad jag är sugen på , för ibland är det svårt att få kontakt med. För det sitter djupt inne, i min soul. Inne i det mörkaste, i skuggsidan. Det sitter djupt nere i bäckenbotten, i den mörkaste dyn, mullrar, och det är där näringen finns har jag lärt mig.

Jag behöver påminna mig själv om att det var lust och njutning som skulle vara tonen för året. Det är inte lätt och ett ständigt jobb, men kräver mindre och mindre påminnelse. Till slut finns det i blodet, i lymfan, i nerverna…

Jag har varit hos min utflyttade son. Jag har saknat honom. Han är inte så långt bort, men han fattas ju hemma. Längtet i mammahjärtat.

Jag har målat läpparna röda. Jag har promenerat. Jag har fikat saffransbulle. Jag har druckit gott vin. Pratat och älskat med min ljuvliga man. Badat badkar med soulig musik. Yinyoga. YogaNidra. Tar emot och ber om. Blir omhändertagen.

Och då kommer energin. Suget, lusten att leka lite till, påminnelsen varje dag. Game on. Leken, lusten och friheten.