Det fanns något som lockade med att gå upp tidigt, få till en tidig morgonrutin och få mycket ”gjort” och ”ta tag i dagen”. Det är lite inpräntat hos mig att man är ”duktig” om man går upp tidigt och lite sämre om man sover länge. Det kittlar fortfarande, för jag vill ha långa dagar. Grejen är ju bara att man blir så trött tidigt på kvällen, och jag gillar kvällar i vaket tillstånd. Men jag tänkte att nu är ju perfekt att ta tag i det här att gå upp vid 5.00! Förra våren testade jag att gå upp 6.00 VARJE morgon, starta med morgondopp, för att komma åt sömncykeln, som svajade ganska mycket. Och det funkar ju, rutiner är mumma för sömnen. Det är ju alltid enklare att ha någon som peppar också och att hänga på Malin Fylking är alltid kul!

Det funkade kanske två veckor. För sedan upptäckte jag mitt mönster. Beteendet som jag faktiskt försöker ändra på. Jag är expert på att pusha. Inga problem med självdisciplin. Och här ligger problemet.

Jag har bränt ut mig/hamnat i utmattning två gånger. Jag trodde att man bara får en, men icke, man kan få två…och kanske fler jag vet inte, men det kostar jäkligt mycket varje gång. Och med lite prestige, tabletter och klapp från läkaren så har jag aldrig varit helt sjukskriven, alltid en fot kvar i jobbet. Det finns INGEN prestige i det! Är du utmattad så behöver du vila. Men framförallt, du behöver bryta mönster!

Jag trodde att jag bröt mönster. Drog ner på ideellt arbete i gymnastikklubben, ett gruppträningspass istället för två. Gick ner i tid, bytte jobb ett tag. Gick ner i tid och startade företag, bytte ideellt arbete mot betalt. Men inget mönster hade brutits, jag bara bytte ut det ena mot det andra. Adderade nåt annat, en utbildning här och en där…Men lika trött, och värk i kroppen. Pushar. Byter ut krav och prestationer mot nya. Där är det!

Det hade varit så enkelt att pusha upp kl 5.00. Det svåra var att låta bli. Att sova tills jag vaknar. Hitta egna rutiner i den nya vardagen, som jag faktiskt gett mig för att jag inte mått bra. Driven by lust and pleasure. Pulled by passion. Lust och njutning, det var ju det året skulle handla om. Det finns inget fel i att gå upp kl 5.00, men jag kan inte det nu. Kanske sen, om jag ändå vaknar så tidigt…

Allt det fina som man enligt boken 20/20/20 kan göra mellan 5.00 och 6.00. Träning, reflektion och att lära sig något. Det gör jag ändå. Det är inte resultat och framgång jag är ute efter. Jag vill känna att livet är fylligt, josigt och mer, mer, mer…Och det kan man också använda boken till, den är jättebra och en ögonöppnare, tankevändare….

Däremot anser jag att han har så rätt, att om man har en tidsstyrd vardag eller inte helt kan styra sin tid själv är det ju en ypperlig tid att göra det mellan 5.00 och 6.00, för man har tid för sig själv. Kanske…Jag vet att små barn inte bryr sig så mycket om tid och andras behov, och småbarnstiden är ju som den är, man styr den INTE själv, det är en eller flera så minimänniskor som gör det. Och låt dem göra det. Vad är alternativet? Men om ditt liv inte är småbarnstid…

Det handlar väl kanske lite om att syna utifrån och fundera på vad vill du ha in i livet, vad saknar du, vad är du sugen på? Vad måste du plocka bort? Tänker att boken blivit så populär för att vi längtar efter mer, ut från ekorrhjul. Och det är svårt att kliva ur det försiktigt, det blir lätt med en liten smäll =)

Jag hade också planen att läsa mer matte under hösten, för att skapa trygg grund som gymnasielärare om det egna företaget skiter sig. Ett nytt åtagande….Jag har sagt ifrån den kursen. Jag är inte sugen. Jag kanske blir det, jag älskar matte, och DÅ ska jag läsa kurs! Just nu Pulled by passion….att gå kursen hade varit ”pushed by fear” för jag är skiträdd för att stå på egna ben, att inte ha kollegor, att bli bortglömd, att inte vara efterfrågad, lite identitetskris…Och samtidigt är det just det jag behöver just nu, för att ge utrymme för något annat. Skiträdd. Men också lite kittlande, fylligare, josigt och mer, mer, mer….

Fly