Älskar sensommaren, en annan mildhet. Att lämna en del av sommaren bakom sig, oftast den som har lite bråttom och är full av förväntningar. Jag gillar ju de mörka kvällarna, tända ljus och ljudet av syrsor. Idag en alldeles ljuvlig somrig och varm augustidag. Snälla augusti fortsätt så här…

Jag vill gärna ha allt. Jag älskar att vara i stan, älskar sommarstäder med aktiviteter och saker att ta del av. Längtan efter sommaryoga/morgonyoga började i Kalmar, där det alltid erbjuds yoga vid hamnen på sommaren. Jag vill också ha lugnet och tystnaden som finns på landet. Jag vill ha lyxigt, gott kaffe och jag vill kunna gå ut och äta god, omsorgsfullt lagad mat i härlig miljö. Jag vill kunna bada, både i havet och i sjön. Svårt ju, att få allt. Men jag känner ändå att här i lilla Hultsfred finns det jag behöver, just nu. Dock inte hav, och inte så många happenings som jag känner synkar mina intressen….Ibland är det så uppenbart att det är en glesbygdsort och att invånarna är av den äldre sorten…

Jag ville ha en yogamöjlighet i Hultsfred där hela jag är välkommen. Där det är ok att vara obekväm med chanting (oummandet) att vara stel men stark, att få leka loss, att plocka det göttiga ur yogafilosofin och närma mig utan påtryckning, att inte känna att nåt är fel, eller att jag är fel. Att få koppla av och stressa ner, nåt som känns modernt. Jag har skapat det. Jag har en härlig studio, som är för liten, men som erbjuder detta. Det är tanken i alla fall. Och jag är så sugen på att möta alla deltagare på mattan. Andningshålet och magin som finns i en sal med yogande människor. Där det bara är just nu som gäller. Vi är lika där, spelar ingen roll vad man bär med sig eller hur livet ser ut, vi vet alla varför vi är där. Vi behöver en plats att få hämta hem, andas, fylla på.

Jag ville kunna erbjuda utomhusyoga på en fantastisk plats. Och den möjligheten kom också i år. Att erbjuda yoga på Hultsfreds Strandcamping. Ambitionen var såklart för hög i början och det tog stopp. Behövdes en paus mellan jobb och jobb. Det är väl det semester är till för….Men att landa i att yoga inte ska vara nåt som är krävande, inte ska kräva och kännas påtvingat. Att låta yogan poppa upp när vädret är fantastiskt gör att hela upplevelsen blir lite mer angenäm och känns mer in under skinnet. Såklart hade det varit lättare för deltagare att veta att ”varje onsdag” tex, men det har inte funkat för mig. Och är det något som det här året har lärt mig och gett mig är det att det inte blir som man har tänkt sig, så varför hålla på och planera? Låta det vara lite dynamiskt. Det blir som det blir och låt det vara definitionen av perfekt. Det lilla har varit perfekt. Man behöver inte åka till Mallorca eller Öland för att få morgonyogan, badet och kaffet….

IMG 20200801 110746 771

Jag har ett behov av att inte känna att jag vill vara någon annanstans. Jag vill såklart ha händelser att se fram emot, men jag vill inte ha nåt skav. Inte känna att jag vill nåt annat just nu. Hitta förnöjsamheten i att kunna ligga i hammocken och läsa, vårda hem och måla staket, laga mat och sova siesta. Slökolla serier, dra ner rullgardinen, lyssna på regn. Så har sommaren varit för oss och de semesterdagar som familjen haft ihop. Utflykter och en del övernattningar. En av intentionerna på sommarens yoga har varit att ”hur kan detta vara perfekt”, att hitta de små sakerna som gör det hela perfekt. På mattan när andetaget får rörelsen att sjunga, cellerna att jubla, vinkeln som gör att stelheter lossnar. I livet när sällskapet, vyerna, dofterna och smakerna, sinnena får tillvaron att lyfta. Plocka blommor hos lokala blomsterhandlaren, för att jag är ute efter plockandet och komponerandet, färgerna.

Juni och juli har skapat minnen att spara i hjärtat. Påfylld med ny energi. Jag har en annorlunda höst framför mig, väldigt öppen och oskriven, några hållpunkter som skapar ramar. Skapat space för att se vad som händer. Pulled by passion instead of pushed by fear….Mer om det vid senare tillfälle… Ser fram emot att öppna studion, både med nervositet och pirr. Känns som en nystart, hoppas på ”trogna” yogisar och en hel del nya. Tänker att vi tillsammans kommer göra yogahösten trygg, tror vi behöver gemenskapen och andningshålet.

<3 Malin