malinhjalmarsson
online

O N L I N E

av | apr 24, 2020 | Ofiltrerat | 0 Kommentarer

Must nu känns det som om livet levs online. I skolan bedriver vi distansundervisning, vilket innebär att vi knappt ser några elever, vi hör dem bara och vi pratar med skärmar och initialer. Eller sig själv, ibland är det sitt eget ansikte man ser istället. Man vill ju gärna skapa känslan av att allt är som vanligt och att vi lärare är som vanligt.

Med ett par veckor med svikande deltagarantal i yogastudion så kändes det som om något kanske måste justeras. Hårda restriktioner med att vara hemma vid minsta symptom gör ju att man är extremt försiktig. Och man vill varken smitta eller bli smittad. Att hålla yogaklass skulle dessutom innebära att jag skulle behöva utöka mina städrutiner, tvätta filtar efter varje klass, mattor och bolster och det har jag inte tid med tyvärr. Även om tanken på att skapa online-klasser har funnits, så har jag skjutit på det. Rädd för datorkrångel och framförallt att det finns så mycket redan, som skulle vara bättre och proffisgare. Men ” No diamonds whithout pressure” och det är bara att testa.

Rent krasst är det så att kommer inga pengar in kan jag inte betala hyra och kommer bli av med studion. Så kanske skulle mina deltagare hänga på även hemma? Och det har en del av er gjort och jag är så tacksam för det.

Jag vet att onlinepraktisering är svårt, det är svårt att hänga med och kanske svårt att få till känslan som man får i en studio. Och även tillsmmans med andra, det är inte att underskatta effekten av att vara flera som yogar på samma gång.

Jag har även filmat ganska mycket matematikvideor och den reflektion jag fått då från mina elever är att man föredrar läraren som man känner igen. Så kanske kommer det underlätta att man är van vid mitt sätt att prata, bygga klasser och uttrycka mig. Jag tycker såklart att man ska testa fler olika och välja några man gillar, men att ha i tanken att när jag spelar in så är det dig jag ser, för så är det. Jag lägger en ganska stor personlig touche på mina klasser och det är för att jag ser er som brukar komma till mig framför mig.

Det viktigaste i detta är att det är ett erbjudande till dig för att kunna fortsätta yoga, inte tappa praktik och kunna vända hem till dig själv. Och det enda du kan göra är att bara göra det. Bara gör´t, krångla inte till det. Så småningom kommer tryggheten och rutinen.

hund scaled

Samtidigt är det ju nu en tid där det är helt fantastiskt. Grönskimret i naturen och fågelkvittret skapar ju verkligen känslan av ”prana” livslust/livsenergi och det är bara att passa på att njuta. Jag kallbadar gärna såhär års, för den härliga effekten och kicken som man får i kroppen. Och lite för att besegra känslan av att ”vattnet är för kallt”. Hallå liksom – vi bor i Sverige, det blir inte varmt i vattnet, inte ens på sommaren…det är bara att anpassa sig =)

Från början var det en grej att mota höstdeppighet och slippa SSRI-medicin. Jag har inget emot medicin, men jag vill gärna ha tillgång till mina känslor. Jag fick tipset att kallbada av GlobalYogas Johanna Hector. För att justera läget i kroppen och se vad som händer. Och nu är jag helt beroende =) Man behäver inte välja morgonen, då är det extra kallt i luften. Men nu är det inte heller så kallt i vattnet 10 grader kanske. Inte för kallt för att bada. Annars är tipset att helt enkelt fortsätta att bada efter sommaren, då vänjer man kroppen mer gradvis i samband med att temperaturen i vattnet sjunker. Efter badet brukar jag bara ta mig hem till duschen. En del skapar värme genom att åka och träna. Man hittar sin grej. Bra sätt att möta sina motstånd. Kan du ta dig ner i kallt vatten så klarar du det mesta.

<3

sol scaled