malinhjalmarsson
20200409 162017 scaled

P L E A S U R E – P Å S K

av | apr 10, 2020 | Ofiltrerat | 0 Kommentarer

Långfredagen var en stilla dag när jag var liten. INGET hände. Ingen affär var öppen. Ingen kompis skulle man leka med, man skulle vara med familjen. Inget på Tv, kanske den där filmen med Jesus som vandrar med kors på ryggen…Och sen sprakade allt ut på påskafton, med målade ägg och påskgodis. Det var säkert inte så exakt, men det är så jag minns det.

Att idag få starta dagen med morgonklass i studion är guld. Det är alltid magiskt att få möta yogadeltagare, men morgonklasser är speciella. Nyvakenheten och vänligheten att ta emot sin morgonstela kropp. Att väcka den led för led, rucka, mjukna, ta omhand. En känslighet. Ett omhändertagande. Att ge sig själv en stund på morgonen, oavsett längd kan sätta tonen för resten av dagen. När vi kan umgås på normala sätt igen ska vi dyka djupare ner i morgonritualer….

Just nu krävs det mycket kallt huvud för att inte få panik i avbokningar, medvetet lågt deltagarantal och att njuta, verkligen njuta av er som kommer. För du har bokat för at du behöver och jag försöker se till att du får en stund att ladda batterierna. Det du gör är att ge dig själv den yogaform du behöver. GlobalYogan kommer vara dynamisk för dig som behöver rucka kroppen, Yin för dig som lägger på dig spänningar och Rest för dig som behöver släppa taget.

Jag möts ofta av människor som säger ”jag skulle också behöva”…”jag skulle också vilja” när det kommer till yoga. ”Jag är för stel”…”jag har inte tid”….”Jag tycker att det är jobbigt att boka”…Det enkla svaret som ingen vill ha är ”Du har alltid ett val”. Det finns ingen magisk lösning för någon. Vi är få som behåller barnets mjukhet och rörlighet i vuxen ålder och ingen har mer än 24h varje dygn. Du prioriterar dig själv och då kommer du inse att det finns tid, kanske kommer det t.o.m finnas pengar, och det du får är det du investerar i. Ju mer du investerar desto mer kommer du få, enkel ekonomi, (vanligtvis ialla fall, kanske inte i kristid…). Det som krävs är att ta ansvar. Tapas – på yogaspråk – elden och passionen som får dig att stå för dina åtaganden.

MEN – om du lägger din yogapraktisering som något som du tvingar dig till, som ett ok över axlarna, eller ett straff för att du är så stel och stressad, då kommer det inte funka. Yoga mumsar i kärlek, josighet nyfikenhet, och tapas…Kom tillbaka, igen och igen…lockande…viskande…och när du hör den rösten…”Kom och ta hand om dig” då kommer det funka och du får tillbaka det du investerar. I kvadrat…Gånger tusen…Oavsett vilken yogaform du väljer, du får det du behöver, men du väljer det som lockar.

Vad lockar i påskledigheten? Inte pockar. Det finns TUSEN saker. Lust och njutning kan vara det mesta, om du väljer att du gör det av den anledningen.

Jag älskar att få frukost på sängen, men är det inte födelsedag så händer det inte så ofta. Förra helgen bad jag om det. ”Kan inte du fixa frukost på sängen?” Morgontröttheten på kudden bredvid behöver ett mjukt framförande av den önskan. ”Mmm vänta jag ska bara vakna lite först”. Det tar ett tag (så länge att jag i vanliga fall hade tröttnat och gått upp och fixat själv) men jag hade ingen tid att passa. Och det kommer frukost på sängen. Vilken man/kvinna nekar sin partner sin innersta önskan, om det bara så är en frukost på sängen?

Önskar dig en ljuvlig påskhelg <3