malinhjalmarsson

Å R S R I N G A R

av | mar 3, 2020 | Ofiltrerat | 0 Kommentarer

Kuddstrecken som stannar jättelänge i ansiktet och huden på händerna som inte längre ser ut som mina utan mer som mormors, fast färre åldersprickar. Jag har inte något emot att bli äldre, ingen åldersnoja eller så, känner mig rätt ok med att bli äldre. Skönt faktiskt, känns som om det blir stabilare och tryggare.

Årsringarna blir fler och skyddar kärnan och rötterna är starkare liksom. Det kan ändå vara fascinerande att titta tillbaka i decennier och tänka på vad som var i fokus då och vad som leder dit man är, även om man skulle vilja vara utan så är du inte den du är idag utan det du varit med om. På samma sätt som att fantisera kring vad eller vem man är om 10 år.

8 – obekymrad ålder, lärde mig cykla…ja envis och sprang hellre än lärde mig cykla…trygghet och kärlek.

18 – den där hjärtkrossande kärlekssorgen som man tror ALDRIG ska gå över, som gör så ont att man vill sluta leva. Men samtidigt året då jag träffade mitt livs kärlek, av en slump, på en plats där ingen av oss borde varit.

28 – total dimma i småbarnsåren med en bebis som ALDRIG ville sova och hamnade i en egen kropp som inte kunde sova och ledde till utmattningsdepression, men också den ljuvliga tiden med små glada, obekymrade barn, nya vänner för livet och bosatta på en ny plats, ett nytt liv i en ny ort.

38 – året då kroppen totalt fuckade upp, smärtor som inte längre kunde stanna kvar i kroppen, känslor som tar varje möjlighet att stiga upp till ytan som små bubblor. Det går att trycka tillbaka ganska länge, men tryck leder till övertryck och nån gång behöver det mer plats. Skador som behöver omsorg, smärtor som inte tillåts längre.

48 – what will come…. och 58…och 68..och 78…och 88 och…98. Klart jag vill veta!

Klart jag önskar att håret inte blev grått, jag är inte redo för att släppa taget där samtidigt som det är så kul att färga håret, men inte så jäkla ofta…eller oerhört hårda hårstrån på kinden, eller linjer i ansiktet som uppenbarligen inte är där på tillfälliga besök, men det är ok. Respekten och omsorgen över att ta hand om den kropp som finns och orkar har ökat, inte ställa så mycket krav, skuldbelägga utan vårda. De olika lagren i vår varelse som yttrar sig i det vi kan se och vad som sjukvård kan påvisa, men hur det hänger ihop kräver omtanke, uppmärksamhet och tid. Ger du kroppen den näring den behöver kommer den inte att ha sug efter snabb energi, ger du själen det den behöver så kommer du inte ha behov av bekräftelse från andra, missbruk, shopping etc. Varje strå är en erfarenhet, varje linje en upplevelse, en tanke, en känsla.

”Just let the soft animal of your body loves what it loves” <3

 

20200303 110659 scaled